Se spune ca unii antreprenori ar munci si 80 de ore pe saptamana doar ca sa nu munceasca 40 de ore pe saptamana.

Intr-adevar, atunci cand ai afacerea ta, durata timpului de munca poate fi mult mai mare decat daca ai fi un simplu angajat intr-o companie sau institutie.

Pe langa timpul petrecut, in responsabilitatea antreprenorului cad si gasirea unor solutii pentru imbunatatirea unor procese sau pentru rezolvarea unor probleme care pot aparea.

In ziua de astazi exista multe solutii care te pot ajuta pentru ca afacerea ta sa aiba un parcurs cat mai bun.

Ce solutii exista pentru a fi implementate din faza de startup a afacerii?

In functie de domeniul afacerii tale, exista solutii care te pot ajuta foarte mult in dezvoltarea startup-ului.

Sa incepem cu partea de comert online. Exista solutii pentru acest lucru care presupun optimizarea sistemelor ERP prin interfata e-commerce, totul pentru a creste vanzarile din mediul digital.

Softurile pentru comertul online sunt foarte importante pentru firmele nou infiintate, indiferent daca este vorba de afaceri care se deruleaza numai in mediul digital, sau de afaceri care au strategii de vanzare pe mai multe canale.

Continuam cu partea de management financiar. Stim cu totii ca parte financiara este de multe ori cea mai sensibila, asa ca un software care sa te ajute in acest sens este binevenit.

Procesele de facturare si urmarire a platilor pot fi facute foarte simplu atunci cand este folosit un software.

Avand toate informatiile intr-un singur loc, o aplicatie pentru managementul financiar poate calcula consturi in functie de anumite variabile si poate reprezenta un ajutor imens.

Nu putem sa nu mentionam partea de relatii cu clientii, care a devenit una foarte importanta in ziua de astazi, mai ales cand piata abunda de oferte care mai de care mai bune.

Implementarea unui CRM ar face posibila o gestionare centralizata si automatizata a tuturor contractelor si informatiilor referitoare la clienti, iar aici vorbim de istoric de achizitii, transmitere de mesaje comerciale, comunicare pe diferite canale si feedback.

Urmeaza eficientizarea productiei printr-o solutie software. Odata implementat, acest program va ajuta la planificarea si derularea lantului de aprovizionare, productie, servicii si fluxuri operationale.

Adresate firmelor care activeaza in domenii precum productie industriala, distributie sau e-commerce, sunt ideale solutiile pentru operatiunile din depozit, de tip WMS.

Acest software va reduce numarul erorilor umane, va genera automat documente si va putea fi folosit pentru monitorizarea tuturor activitatilor logistice.

Ce beneficii au solutiile de digitalizare pentru un startup?

Eliminarea sarcinilor repetitive prin automatizarea, spre exemplu, a proceselor financiare. Sarcinile repetitive sunt consumatoare de resurse, incluzand aici si timpul, iar completarea lor poate deveni pentru unii dintre angajati frustranta.

Controlul in timp real a procesului de vanzare, precum si a activitatilor de marketing. Acestea sunt posibile prin implementarea unor solutii software de monitorizare a proceselor.

Accesarea altor canale de distributie, cum ar fi cele online. Digitalizarea permite acest lucru, prin posibilitatea de a prezenta si comercializa produsele si serviciile pe propriul site, printr-un magazin online sau prin afiliere la pietele din mediul digital.

Relatia cu clientii va fi imbunatatita. In ziua de astazi, clientii sunt intr-un numar tot mai mare prezenti online.

Daca acum cativa ani mediul digital era locul in care tinerii isi petreceau timpul, acum utilizatorii sunt de toate varstele.

Mutarea comunicarii unei companii in mediul online aduce avantaje legate de eficienta, relevanta si face ca interactiunile cu clientii, fie ei persoane fizice sau juridice, sa fie mult mai facile.

Care dintre solutiile prezentate se potriveste cel mai bine startup-ului pe care il ai?

3 thoughts on “La ce solutii de business trebuie sa te gandesti inca din faza de startup a afacerii proprii

  1. Sunt de acord cu autorul articolului ca investitia intr-un sistem de incalzire eficient poate aduce beneficii pe termen lung, atat din punct de vedere al confortului, cat si al economiilor realizate la factura de energie. Este esential sa fim responsabili si sa adoptam solutii sustenabile.

  2. Am fost placut surprins sa aflu cat de mult poate influenta izolarea termica a unei cladiri asupra eficientei energetice. Este important sa ne educam si sa constientizam impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator prin alegerile noastre.

  3. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii valoroase despre eficienta energetica in cladiri. Sunt impresionat de modul in care sunt prezentate avantajele utilizarii unor solutii inteligente pentru reducerea consumului de energie.

Comments are closed.