Imbatranirea este un proces natural si inevitabil. Odata cu inaintarea in varsta, pielea incepe sa-si piarda elasticitatea, devine mai subtire si riscul de aparitie a liniilor fine, ridurilor si petelor pigmentare este mai mare.

Vestea buna este ca poti intarzia imbatranirea tenului, printr-o rutina eficienta de ingrijire a pielii si printr-un stil de viata sanatos. In prezent, exista zeci de produse pentru tenul matur care pot fi folosite in fiecare zi.

Fie ca e vorba despre o crema de fata antirid, de un serum pentru estomparea petelor pigmentare sau de un gel de curatare pentru accelerarea regenerarii celulare si sprijinirea productiei de colagen, ai acces la o gama larga de produse antiimbatranire, care te pot ajuta sa previi liniile fine, ridurile si alte semne asociate tenului matur.

In acest articol, iti prezentam cateva motive pentru care ar fi bine sa iei in considerare introducerea unor produse de ingrijire a tenului matur, de la o anumita varsta:

Nivelul colagenului din piele scade

De la 20 de ani, productia de colagen endogen (natural) incepe sa scada. Colagenul este principala proteina structurala a pielii, care ii asigura elasticitate, rezistenta si fermitate. Cand nivelul colagenului din piele scade, riscul aparitiei liniilor fine, ridurilor si a petelor pigmentare creste. Produsele de ingrijire cu efect antiimbatranire pot ajuta la stimularea productiei de colagen si la imbunatatirea texturii si fermitatii pielii.

Dermatocosmeticele pentru ten matur contin ingrediente, precum retinoizi, peptide, acid hialuronic si vitamina C, care s-au dovedit eficiente in prevenirea si estomparea liniilor fine si a ridurilor.

Pielea se deterioreaza ca urmare a factorilor de mediu

Pielea, al carei principal rol este de protectie a organismului, actionand ca o bariera impotriva factorilor de mediu daunatori, este expusa in mod constant unor amenintari, cum ar fi poluarea, radiatiile ultraviolete si conditiile meteorologice aspre. Acesti factori de stres pot provoca deteriorarea celulelor pielii si pot accelera procesul de imbatranire.

Expunerea la soare poate provoca, in timp, deteriorarea pielii. Mai mult decat atat, razele ultraviolete reprezinta principala cauza de aparitia a petelor maronii, a liniilor fine si a ridurilor.

Produsele antiimbatranire contin antioxidanti puternici si nutrienti care ajuta la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi, acele molecule instabile pe care organismul le produce ca reactie la presiunile mediului (poluare, radiatii solare, temperaturi extreme) si care pot provoca daune celulare, ce pot duce la imbatranire prematura. Prin neutralizarea radicalilor liberi, produsele antiimbatranire pot incetini procesul de imbatranire si te ajuta sa ai un ten cu aspect tanar.

Regenerarea pielii are loc mai lent

Odata cu inaintarea in varsta, procesul natural de reinnoire a celulelor pielii incetineste, ceea ce duce la o acumulare de celule moarte la suprafata pielii si la un ten cu aspect tern si lipsit de luminozitate.

Introducerea in rutina zilnica a unor produse exfoliante si hidratante, care sustin regenerarea celulara, precum acid salicilic, acid glicolic, retinol, bakuchiol, niacinamida, vitamina C si acid hialuronic, ajuta la accelerarea reinnoirii celulelor si la mentinerea pielii luminoase si radiante.

Asadar, folosind produse anti-aging, poti incetini procesul de imbatranire, prin prevenirea daunele cauzate de factorii daunatori din mediul inconjurator si prin stimularea productiei de colagen.

Totodata, dermatocosmeticele pentru ten matur ajuta la estomparea liniilor fine si a ridurilor, precum si la imbunatatirea texturii si nuantei pielii. Este important sa folosesti produse de ingrijire a pielii antiimbatranire, inainte de aparitia semnelor specifice acestui proces natural, respectiv de la varsta de 20 de ani.
Sursa foto: Freepik

Publicare advertoriale SEO contact@xseo.ro